De nieuwe website, toch erg belangrijk voor een startend bedrijf

U bent net begonnen met uw onderneming. Een drukke periode, dat moge duidelijk zijn. Er moet veel geregeld worden. Ten eerste moeten er natuurlijk zo snel mogelijk betalende klanten komen. Geld in het laatje brengen, is voor iedere ondernemer belangrijk.

Want zonder binnenkomende gelden, is er eigenlijk geen bedrijf. Veel ondernemers richten zich in de begin fase dan ook op acquisitie van nieuwe klanten. Maar investeren in webdesign Antwerpen is ook een goed idee. Een website kan namelijk zorgen voor meer bezoekers en nieuwe leads. Laat u dus goed adviseren, wij willen het hier vandaag even over hebben.

klanten vinden

Veel ondernemers beginnen met zelf klanten benaderen bij de start van hun bedrijf.

Soms is er helemaal nog geen website wanneer het bedrijf van start gaat. En alhoewel dit wellicht in de beginfase nog niet zo erg is, moet er wel zo snel mogelijk een nieuwe website komen. Want online is waar het tegenwoordig allemaal gebeurd. Ook als u visitekaartjes uitdeelt op bijvoorbeeld een netwerk bijeenkomst, is het prettig om een goed ontworpen website te hebben waar mensen van onder de indruk zijn. Want uw website moet een goede eerste indruk achterlaten bij uw klanten.

Goed ontwerp vaak onderschat

Er zijn veel trends in webdesign. En het is ook belangrijk om hier enigszins in mee te gaan. Als alle concurrenten namelijk een mooie strakke website hebben en u niet, kan dit in uw nadeel werken. Een website moet tegenwoordig voornamelijk overzichtelijk zijn en een duidelijk doel hebben. Is het doel van uw website bijvoorbeeld enkel om te informeren? Of wilt u ook aanvragen / leads gaan ontvangen via uw website? De meeste ondernemers zijn natuurlijk ge├»nteresseerd in aanvragen via hun website. Dat is logisch. In zo’n geval is het belangrijk om een aantal zaken in het achterhoofd te houden bij het ontwerp van de website.

Welke zaken zijn belangrijk bij een nieuwe site?

  • Een duidelijk zichtbaar telefoonnummer op de website
  • Contact formulier goed zichtbaar en makkelijk toegankelijk
  • Duidelijke informatie op de website waar gebruikers iets aan hebben
  • Eventueel vermelding van lidmaatschappen bij beroepsorganisaties (helpt met het vertrouwen van de bezoeker)

Goede content op de site met de focus op de bezoeker

Wanneer u graag nieuwe aanvragen via uw website wilt gaan ontvangen, is het van belang om in de teksten op uw website altijd te spreken vanuit de bezoeker. Welke voordelen zitten er voor hem of haar aan het zaken met u doen? Praat dus niet vanuit waarom uw bedrijf zo goed is, maar hoe het de bezoekers kan helpen bij het bereiken van zijn of haar doelen. Dit zal over het algemeen zorgen voor een betere conversie en zodoende zult u meer resultaat behalen met dezelfde hoeveelheid bezoekers.

18